Powered by Blogger.
RSS

..2nd Anniversary..

KUALA LUMPUR: Hanya deraian air mata pilu dapat menggambarkan kesedihan seorang isteri ketika mencium mayat suaminya yang berlumuran darah akibat dihempap tunggul pokok tumbang secara tiba-tiba berhampiran Hutan Simpan Bukit Nanas, di sini, semalam.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pagi tadi, on the way to office, En Shah ceritakan berita ini pada saya......
Ya Allah, tergamam...tergamam melihatkan mata En Shah....
Ya Allah, saya dikurniakan seorang suami yang sangat baik hati...tapi, saya selalu alpa..saya selalu lupa..saya selalu meminta yang lebih dan lebih lagi...

Anyway, nak cerita sket pasal anniversary kami...

terlalu byk nak coretkan disini...terlalu banyak yang nak diluahkan di sini..
kesal, bodoh, geram, ...semua yang buruk terhadap diri ini...........
~menyesal lagi....walau dah berkali muhasabah.....~

Ayah...
this is our 2nd Anniversary...
28th Nov 2008 - 28th Nov 2010 = 2years...
tapi tahun nih ada yang menghalang, walo tahun nih adalah tahun pertama kita celebrate bersama adik....
ayah...ummi, kesal...sbb...tak da sambutan dari kita...hanya wish dr mulut yang tiada apa...
tiada hadiah, tiada guraun, tiada berdua,..tiada apa yang nak diceritakan....
ummi, sedih sangat...and i start to think on negative side, sampai ummi lupa......

ayah dah pon bagi hadiah paling besar yang tak terhingga iaitu 'cinta' ayah......

marah, geram dan kesal...terbawa hingga ummi mengabaikan ayah ...
ummi abaikan saket ayah...
ummi lupakan keluhan ayah...
ummi pekakkan rayuan lapar ayah...

zalimkan?????

sampai laa, pagi tadik, ayah ceritakan perihal berita di atas...
Ya Allah...
bagaimana kalau ia nya terjadi pada ummi?
Ya Allah...
Ummi belom puas, bersama ayah...
Ya Allah...
"Orang kata, orang yang baik-baik, Tuhan akan ambil nyawanya awal..."
Ya Allah...
Ayah terlalu baik..ayah anak yang soleh..ayah suami yang sangat baik..ayah, seorang ayah yang bertanggungjawab..ayah seorang pemimpin yang bertauliah..segalanya adalah terbaik...
Ya Allah...
Suamiku terlalu baik orangnya...

Ayah...

Maafkan ummi...

walo ummi tahu ayah takkan baca blog nih...sebab........................................................................

Ayah,
doa ummi buat ayah......
`Barakallahu lakuma wa baraka ‘alaikuma wa jama’a bainakuma fil khair - Semoga Allah memberakahimu ketika senang dan susah & sentiasa mengumpulkan kamu dlm kebaikan. Amin.

Ayah,
Ayah terlalu baik buat ummi dan adik...
Ayah selayaknya mendapat yang terbaik.

Sincerely, Shahli3y4n4

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comment:

a.n.i.b.u.m said...

setiap manusia buat kesilapan..x kisah la kecik ke besar..yg penting kita sedar & berusaha x buat lg kesilapan tu..pastu berdoa..insyaAllah segalanya akan menjadi lebih baik nti..aku pun harap dengan izin Allah, aku dpt suami yg baik dari segi akhlak & agama..dan aku berdoa aku pun dpt jadi isteri & hamba Allah yg baik dari segi akhlak & agama..insyaAllah..amin

Shahli3y4n4 said...

a.n.i.b.um

hmm, tuh laaa...tapi selalu manusia akan mudah lupa dan alpa...selalu terabai dan tidak meghargai yang ada di depan mata....bila dia dah pergi, baru kita sedar.......kita perlukan dia........sebenarnya.....betapa egonya manusia kan??

a.n.i.b.u.m said...

betul tu..takpe yg penting kita sentiasa sedar & berusaha x mengulangi kesilapan tu..okie :)

anyway mubin tag yana kt entri ni --> Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

try la join kalau nak ye ;)

Post a Comment